Vehicles of the future

Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor od 2012. godine razvija projekte i programe usmjerene na podizanje kvalitete života građana, posebice mladih, u našoj lokalnoj zajednici. U širokom spektru aktivnosti ističe se i želja za unaprjeđivanjem turističke ponude te stvaranja novih, kvalitetnih turističkih sadržaja u Samoboru. U taj proces Udruga nastoji uključiti i same mlade koji svojim radom, entuzijazmom i talentima doprinose stvaranju dodatne vrijednosti turističkih sadržaja, prvenstveno kroz razvoj njihovih poduzetničkih kompetencija.

Kontinuirano ulaganje u razvoj Udruge rezultiralo je jačanjem njenih kapaciteta te etabliranjem kao jednog od ključnih lokalnih dionika za rad s mladima. Idući cilj koji predstavlja značajan korak u razvoju Udruge jest razvoj vlastitog poslovnog pothvata koji s jedne strane doprinosi samoodrživosti Udruge, a druge stvara nove vrijednosti za lokalnu zajednicu.

U srpnju 2019. godine Udruzi je odobren projekt pod nazivom „Vehicles of the Future“ u okviru Erasmus+ programa Europske unije u ukupnom trajanju od 5 mjeseci. Projekt je usmjeren na razvijanje poduzetničkih kompetencija mladih s fokusom na teme recikliranja i automobila, a jedan od predviđenih rezultata jest restauracija vintage vozila te uključivanje istog u turističku ponudu Grada Samobora.

Osim tima zaposlenika, suradnika i volontera Udruge Pozitiva koji su angažirani na realizaciji projekta, 22.09.2019. u Samobor će stići 30 mladih iz 5 europskih zemalja koji će kroz teoretske i praktične radionice u trajanju od 7 dana stvarati projektne rezultate, prvenstveno kroz recikliranje, grafički dizajn, osmišljanje  turističkih tura, promidžbu i oslikavanje automobila. Posljednji dan njihova boravka u Samoboru, 29.09.2019. godine predviđen je javni događaj i predstavljanje automobila.

Cjelokupni proces razvoja ideje te samu restauraciju vozila i provedbu projekta moguće je kontinuirano pratiti na društvenim mrežama i službenim stranicama Udruge za održivi razvoj Pozitiva Samobor.

Designed & Developed by ThemeXpert
hrHrvatski