Gastro klub

OSNOVNO O PROJEKTU: Kroz projekt će se razviti novi programi strukovnih usavršavanja i osposobljavanja, a u realizaciji tih programa pet mladih nezaposlenih osoba educirat će se za zanimanje elektroinstalatera za pametne kuće te deset mladih nezaposlenih osoba za kuhara kuhinje sjeverno-zapadne Hrvatske.

NOSITELJ: Pučko otoreno učilište Samobor

CILJEVI: provedenim aktivnostima povezati će se najranjivije skupine na tržištu rada Zagrebačke županije s poslodavcima kako bi se povećala njihova zapošljivost.

PARTNERI:

  • Srednja strukovna škola Samobor
  • Ekonomska trgovačka i ugostiteljska škola Samobor
  • Hrvatski zavod za zapošljavanje – ispostava Samobor
  • Udruga Pozitiva Samobor
  • Grad Samobor

IZNOS: 987.916,19

VRIJEME PROVEDBE: 24 mjeseca

INFORMACIJE O PROJEKTU:

U realizaciji što bržeg i kvalitetnijeg razvoja lokalnog tržišta rada najvažnija je bliska suradnja privatnog sektora i lokalnih javnih institucija. Svaka lokalna zajednica treba razviti specifičan model zapošljavanja koji će reflektirati potrebe lokalnog gospodarstva na kojoj se zasniva. Samobor ima dugu obrtničku tradiciju i pomaže svim lokalnim dionicima u kreiranju i promociji strukovnih obrazovnih programa te je glavna pokretačka snaga lokalnog razvoja što je bitno za ostvarenje ciljeva i održivosti projekta.

Gastro Klub za zapošljavanje će imati sjedište u prostoru prema dogovoru partnera i imati će važnu ulogu u pružanju stručne pomoći i uspostavljanju čvrste suradnje između svih javnih institucija koje djeluju u lokalnoj zajednici u cilju lakšeg zapošljavanja. Provedbom projekta Klub će postati help-desk gdje će nezaposlene osobe, obrtnici i mali poduzetnici, na jednom mjestu moći dobiti sve informacije o stanju na lokalnom tržištu rada, ali i dodatno se educirati u cilju što bržeg zapošljavanja sukladno trenutnim potrebama na lokalnom tržištu rada. Klub će poticati ulaganje u strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje nezaposlenih osoba i tako dodatno ojačati kapacitete ciljnih skupina i lokalnog gospodarstva.

U sklopu programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, a s ciljem povećanja zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada Zagrebačke županije, Pučko otvoreno učilište Samobor provodi projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda, Gastro klub za pametno zapošljavanje. Kroz projekt će se razviti novi programi strukovnih usavršavanja i osposobljavanja, a u realizaciji tih programa pet mladih nezaposlenih osoba educirat će se za zanimanje elektroinstalatera za pametne kuće te deset mladih nezaposlenih osoba za kuhara kuhinje sjeverno-zapadne Hrvatske. U sklopu projekta deset nezaposlenih osoba starije dobi pohađat će program priprema za osposobljavanje za priprematelja jednostavnih jela i slastica te polagati ispit u Obrtničkoj komori Zagreb. Četrdeset nezaposlenih osoba proći će kroz pet motivacijskih radionica za ulazak na tržište rada, a bit će provedeno i šest motivacijskih radionica za ulazak na tržište rada za pedeset učenika srednjih škola.

Tijekom projekta bit će razvijeni novi programi strukovnih usavršavanja i osposobljavanja, a educirat će se:

  • 5 mladih nezaposlenih osoba za zanimanje elektroinstalatera za pametne kuće;
  • 10 mladih nezaposlenih osoba za kuhara kuhinje sjeverno-zapadne Hrvatske

Također, tijekom projekta provest će se program priprema za osposobljavanje:

  • 10 nezaposlenih osoba starije dobi za priprematelja jednostavnih jela i slastica koji će polagati ispit pri Obrtničkoj komori Zagreb

U pet motivacijskih radionica za ulazak na tržište rada biti će uključeno:

  • 40 nezaposlenih osoba

Isto tako, šest motivacijskih radionica za ulazak na tržište rada bit će prilagođeno za uključivanje:

  • 50 učenika srednjih škola.

U okviru projekta biti će opremljena kuhinja za potrebe odvijanja kuharskog praktikuma u Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi u Samoboru. Posredovanje između nezaposlenih i poslodavaca nakon završetka projekta odvijat će se u sklopu Gastro kluba koji će biti osnovan u projektu.

 

Više o projektu pronađite na njegovim službenim stranicama.

Iz novosti:

Designed & Developed by ThemeXpert
hrHrvatski