Ecoville

Ovaj projekt se provodi uz financijsku potporu Europske komisije. Objave vezane uz isti izražavaju isključivo stajalište autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

O PROJEKTU

Cilj projekta je doprinijeti stvaranju ruralnog edukacijskog centra za djecu i mlade s manje mogućnosti. Primjenom specifičnih metoda (poljoprivreda, obrazovanje o okolišu, interakcija s lokalnim stanovništvom, itd.) u ruralnom području volonteri će dizajnirati i razvijati obrazovne i rekreacijske sadržaje budućeg centra.

Unutar ovog projekta volonteri će razvijati sadržaje održivog i ekološkog turizma kroz poljoprivredne aktivnosti (vrt, cvjetnjak), kao i projektiranje i izgradnju edukacijskih sadržaja (vanjski rekreacijski park).

U interakciji s lokalnim stanovništvom, volonteri će osmisliti i razviti koncept socijalnog poduzetništva na temelju sadržaja koji su prethodno razvili. Na taj će način razvijati svoja znanja i vještine, uglavnom poduzetničku inicijativu, interkulturalnu svijest, komunikacijske vještine, komunikaciju na stranom jeziku i razne praktične vještine (npr. Rukovanje alatom, primjena materijala, održavanje, izgradnja).

Otkrivanjem tehnika gradnje i obnove mladi će razviti svijest o važnosti poštivanja i očuvanja prirode te posljedično promicati socijalnu uključenost, interkulturalnost i jačanje kompetencija.

Život u zajednici omogućit će volonterima učenje novih jezika, učenje o drugim kulturama te razviti njihov osjećaj društvene koristi i građanske dužnosti.

 

OSNOVNE INFORMACIJE

Ime projekta: Ecoville: Designing Sustainable Rural Community
Vrsta projekta: Europske snage solidarnosti, volonterski timovi
Datumi glavne aktivnosti: 07. – 21.09.2021. (+2 putna dana, 06. i 22.09.2021.)
Lokacija: Vrhovčak, Samobor, Hrvatska
Broj volontera: 16 (4 volontera po državi)
Dob volontera: 18-30
Sudjelujuće države Spain, Italy, Romania, Bulgaria

ZADACI VOLONTERA

– stvaranje i konstrukcija elemenata rekreacijskog parka na otvorenom (uključuje obradu drveta, bojanje, poravnavanje, sadnju itd.);

– sadnja i održavanje vrta i cvjetnjaka;

– stvaranje ideja socijalnog poduzetništva za edukacijski centar i novorazvijene rekreacijske sadržaje;

– sudjelovanje u mentorstvu;

– održavanje soba i zajedničkih prostora koje koriste.

Iz novosti:

Designed & Developed by ThemeXpert
hrHrvatski