Europske snage solidarnosti

O PROGRAMU

Brojni mladi Europljani spremni su volontirati ili raditi za opće dobro u projektima u kojima njihov doprinos daje konkretan rezultat te pokazuje solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju. Pronalazak odgovarajuće prilike za volontiranje može biti teško. Zbog toga su osnovane Europske snage solidarnosti.

Europske snage solidarnosti pružit će priliku mladima da steknu neprocjenjivo iskustvo, razviju svoje vještine i daju doprinos društvu. Ako ste mlada osoba koja traži iskustvo volontiranja ili stažiranja i zaposlenja, ili ste organizacija koja želi privući mlade da se uključe u vaše aktivnosti za jačanje solidarnosti, onda su Europske snage solidarnosti pravi program za vas.

Europske snage solidarnosti sadrže tri vrste projekata:

  • volontiranje, kroz koji se mladim ljudima daje prilika da volontiraju u razdoblju od dva do dvanaest mjeseci, u zemlji ili inozemstvu
  • stažiranje i zaposlenje, kroz koje se mladim ljudima daje prilika da dobiju posao ili staž u širokom rasponu sektora uključenih u aktivnosti za jačanje solidarnosti, u zemlji ili inozemstvu
  • projekti solidarnosti, solidarne aktivnosti i inicijative u lokalnoj zajednici

Cilj je Europskih snaga solidarnosti omogućiti većem broju mladih da sudjeluje u širokom rasponu  aktivnosti kroz volontiranje ili stažiranje i zaposlenje, kako bi se doprinijelo rješavanju zahtjevnih situacija diljem Europske unije, a u cilju jačanja solidarnosti.

Više o Programu pročitajte u Vodiču kroz program Europske snage solidarnosti.

Naši ESS projekti:

Designed & Developed by ThemeXpert
hrHrvatski