Erasmus+

O Erasmus+ programu

 

Erasmus+ program je EU-a za potporu obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu u Europi. Njegovim proračunom od 14,7 milijardi eura omogućit će se više od 4 milijuna Europljana da se osposobljavaju, studiraju, volontiraju i stječu iskustva u inozemstvu.

Predviđeno je da Erasmus+ traje do 2020. Program ne nudi prilike samo studentima; u njemu je objedinjeno sedam prethodnih programa, a nudi prilike različitim fizičkim osobama i organizacijama.

Detalje informacije o tim prilikama, uključujući kriterije prihvatljivosti, dostupne su u Vodiču za Erasmus+. Dostupan je i okvirni vodič za financiranje u kojem su navedene neke centralizirane mogućnosti.

Erasmus+ uključuje mogućnosti za:

Studente

Studiranje u inozemstvu središnji je dio programa Erasmus+ te se pokazalo da ima pozitivan učinak na kasnije mogućnosti zapošljavanja. Predstavlja i priliku za poboljšanje jezičnih vještina, stjecanje samopouzdanja i neovisnosti te upoznavanje nove kulture.

Osoblje

Program Erasmus+ pruža mogućnosti za podučavanje na obrazovnim institucijama u inozemstvu. Osoblje koje radi u obrazovnom sektoru i pojedinci koji rade izvan sektora mogu razmijeniti svoje znanje i iskustvo koristeći mogućnosti koje pruža program Erasmus+.

Pripravnike

Podupirući stručne prakse u inozemstvu, program Erasmus+ pomaže vam steći vrijedno iskustvo na radnom mjestu. Erasmus+ potpora za stručnu praksu dostupna je studentima visokih učilišta i onima koji su nedavno diplomirali, kao i polaznicima programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, naučnicima i osobama koje su nedavno diplomirale.

Mlade

Program Erasmus+ dostupan je svim mladim ljudima, ne samo onima koji se obrazuju ili osposobljavaju. U okviru programa Erasmus+ možete volontirati diljem Europe i izvan nje ili sudjelovati u razmjenama mladih u inozemstvu.

Osobe koje rade s mladima

Program Erasmus+ podupire profesionalni razvoj osoba koje rade s mladima razdobljima osposobljavanja ili umrežavanja u inozemstvu. Razdoblja u inozemstvu mogu obuhvaćati tečajeve osposobljavanja, studijske posjete, razdoblja stažiranja ili promatranja rada u relevantnim organizacijama itd.

Uključi se u Erasmus+ projekte!

Provjeri naše Erasmus+ projekte u tijeku, prijavi se i pridruži avanturi!