Tvornica uspjeha

Tvornica uspjeha

Svaki dan je osiguran za novi početak i nove ideje, a kod nas ideje nikad ni ne prestaju!

Naša novi projekt zove se „Tvornica uspjeha”; naime, poznato je kako naša Udruga Pozitiva vjeruje kako su mladi ključ razvoja društvene zajednice i da njihovim educiranjem stvaramo temelje budućeg rasta i razvoja.

Ovaj projekt izravno utječe na rješavanje problema nedostataka iskustva i potrebnih vještina mladih te osigurava financijska sredstva i infrastrukturu za razvijanje vlastitih poduzetničkih ideja, kao i  percipiranje poduzetništva kao pokretača gospodarskog rasta i stvaranja radnih mjesta. Ukratko projekt je usmjeren na razvijanje vještina i kapaciteta mladih za socijalno poduzetništvo i samozapošljavanje.

Ciljana skupina projekta su mladi  u dobi od 15 do 30 godina s područja Grada Samobora i Grad Svete Nedelje. Poznati problemi s kojima se susreću mladi u navedenoj dobnoj skupini prvenstveno se odnose na nedostatak znanja i vještina, kao i neformiranost o mogućnostima za razvoj vlastitih poduzetničkih ideja te realizaciju istih, što dovodi do njihove smanjenje zapošljivosti te motivacije za samostalno poslovanje.

Cilj projekta je  potaknuti mlade na prepoznavanje i razvoj vlastitih sposobnosti, znanja i vještina kojima bi razvili poduzetničke ideje te ih ohrabriti da usprkos teškoćama, preprekama i strahovima, ustraju na poduzetničkom razmišljanju i kreiranju poslovne budućnosti.

Specifični ciljevi ovog projekta su povećati znanje sudionika o poduzetništvu i društvenom poduzetništvu; razviti kompetencije sudionika u područjima osobnih poduzetničkih kapaciteta, smišljanja poslovne ideje i izrade poslovnog plana te tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga; pružiti mentorsku podršku sudionicima u razvoju poslovne ideje te registriranju i razvoju poslovnog pothvata.

Aktivnosti projekata uključuju organizaciju:

  • Stručne radionice inovatorstva “Tvornica uspjeha”
  • 1 javnog događaja “Susret mladih obrtnika” gdjeće se predstaviti razvijene poduzetničke ideje
  • 2 edukacije o poduzetništvu i komunikacijskim vještinama te 1 studijski posjet poduzetnicima za 15 učenika srednjih škola
  • 2 edukacije za 5 nezaposlenih osoba o razvoju poduzetničkih vještina i ideja
  • aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta.

Sudionici se u projekt uključuju u timovima u pripremnoj fazi, praktičnom dijelu uz mentorsku podršku kako bi izradili i razvili vlastitu poslovnu ideju i osposobljavanje (teoretske radionice) kako bi svoju poduzetničku ideju mogli tehnički implementirati i prezentirati.

Za detaljnije informacije o projektu i sudjelovanju možete nam se obratiti na barbara@pozitivasamobor.hr