Prezentacija rezultata projekta “Vehicles of the Future”

Prezentacija rezultata projekta “Vehicles of the Future”

U subotu, 28.09.2019. sudionici projekta „Vehicles of the future“ prezentirali su rezultate svog rada na okupljanju u Planinarskom domu Ivica Sudnik na Velikom dolu. Radi se o 30 mladih iz 5 zemalja (Poljska, Slovačka, Hrvatska, Španjolska i Rumunjska) koji su tijekom razmjene mladih u Samoboru učili o recikliranju te osmišljali poslovne ideje i kreativne načine kako starim autima dati novi život.

Upravo su tema projekta bila razlog zašto su se sudionici uputili prezentirati svoje ideje na Velikom dolu, gdje je održan događaj za volontere i zaljubljenike u automobile kao završna faza Svjetskog susreta Spačekista koji je održan od 30. srpnja do 04. kolovoza 2019. u Samoboru te je okupio čak 3858 vozila iz 40 država cijelog svijeta. Cilj ovakve prezentacije ideja bio je osiguravanje učinkovitog korištenja projektnih rezultata, jer su poslovni planovi koje su sudionici razvili primijenjivi za sve stare automobile i njihove nove funkcije. Interkulturalno okruženje te razmjena iskustava također su doprinijeli povećanju kompetencija sudionika, otvaranju novih vidika te osjećaju doprinosa zajednici.

Ideje i poslovni planovi sudionika već su zaživjeli u praksi kroz djelovanje Udruge Pozitiva Samobor, koja je osposobila stari automobil kao dodatnu turističku ponudu u Samoboru i koji pokazuje ne samo sudionicima, već i čitavoj zajednici kako se kreativnost, poduzetničke ideje i rad mogu usmjeriti u stvaranje konkretnog proizvoda.

Više informacija o automobilu moguće je pronaći na Facebook (@RidewithAdaline) i Instagram stranicama (@ridewithadaline).