Strategija

Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor osnovana je u listopadu 2011. godine na volonterstvu i idealizmu s ciljem promicanja načela održivog razvoja aktivnim uključivanjem građana u lokalne projekte.

Iako nastala spontano, kao odgovor na potrebe građana grada Samobora, Pozitiva Samobor je odraz složenih i organiziranih procesa koji se odvijaju unutar same organizacije namjerno ili kao uzorak aktivnosti proizašlih iz neprekidnog prilagođavanja okruženju.

Udruga se temelji na principu održivog razvoja – razvoja koji zadovoljava potrebe sadašnjosti bez ugrožavanja mogućnosti budućih generacija da zadovolji vlastite potrebe (Brundtlandska komisija 1987.).

U prosincu 2015. godine, kao odgovor na sve složenije organizacijske procese te izazove koje su pred Udrugu stavili novi projekti i aktivnosti, započeo je proces strateškog planiranja koji je rezultirao izradom prve Strategije djelovanja Udruge za održivi razvoj Pozitiva Samobor za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Druga Strategija djelovanja donesena je u kolovozu 2020. godine nakon detaljnog procesa strateškog promišljanja i planiranja, a odnosi se na razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Designed & Developed by ThemeXpert
hrHrvatski