2021

Godišnje izvješće za 2021.

 

2021. godinu obilježio je početak provedbe naših lokalnih i međunarodnih projekata na novoj lokaciji – Eko edukacijskoj farmi Greenville. Uređenje i opremanje smo započeli 2020. godine te ga nastavili i u 2021., u skladu s financijskim i operativnim mogućnostima Kako bismo u praksi iskušali funkcionalnost prostora, opreme i ostalih logističkih kapaciteta, hrabro smo zakoračili u organizaciju prvih projekata na farmi. To je za tim Udruge predstavljalo znatan izazov, ali i proces učenja jer smo sadržajnoj provedbi projekata dodali i onu logističku. Nakon provedena 4 međunarodna (Erasmus+) i niza lokalnih projekata i aktivnosti, opsežnom evaluacijom tim Udruge zaključuje da dolazi do znatnog porasta generalne kvalitete projekata, a posebno je ohrabrujuće i poticajno zadovoljstvo sudionika logističkim aspektom provedbe.

Udruga se u drugom polugodištu 2021. susrela s izazovima usred kašnjenja ugovaranje i isplate sredstava u okviru projekata financiranih od strane Europske Komisije, usljed kojih dolazi do stagnacije u provedbi projekata i uređenju nekretnine. Završetak godine donosi ponovni rast, nova ulaganja i intenziviranje provedbe aktivnosti.

Važan iskorak u radu Udruge u 2021. godini donosi prepoznavanje kvalitete rada od strane Agencije za mobilnost i programe Europske Unije. Udruzi je dodijeljena Akreditacija u području mladih u okviru Erasmus+ programa te Oznaka kvalitete u okviru programa Europskih snaga solidarnosti.

Verzija za preuzimanje

 

Izvješće o radu Udruge za održivi razvoj Pozitiva Samobor za 2021. godinu možete preuzeti ovdje.

Pregled godišnjeg izvješća

Designed & Developed by ThemeXpert
hrHrvatski