2017

Godišnje izvješće za 2017.

 

U 2017. smo ušli puni ambicija i nastrojeni kreativnošću, i naravno, pozitivom. Ovu smo godinu maksimalno iskoristili na svim područjima koje smo planirali, ali i onim koje nismo.

Kao tim smo smišljali, razmišljali, napredovali i trudili se da napreduju i drugi. Nadamo se da smo projektima i akcijama koje smo proveli zadovoljili i želje i potrebe građana, jer nam je to cilj.

 

Institucionalna podrška

Početkom 2017. godine odobrena nam je institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva koja je definitivno označila novi iskorak i prekretnicu u našoj udruzi. Zašto? Da bi dobili podršku Zaklade bilo je potrebno donijeti strateške i operativne  planove udruge, urediti poslovanje udruge te naravno sve to konzistentno i sustavno provoditi.

Dio te priče vidljiv je prema vani kroz rad i provedbu programa, dok se organizacijski dio manje vidi, ali je isto važan element u radu udruge. Podrška Zaklade potaknula nas je i obvezala da 2017. posvetimo daljnjem uređenju naših procesa rada i razvoju naše organizacije i programa.

 

Novi ljudi, nove prilike

Vrijednosti Udruge koje smo deklarirali temelj su naše organizacije i smatram ih najvažnijim aktom organizacije; osvrtom na te vrijednosti razvijamo i kulturu organizacije.

Motivirajuće je vidjeti mladi tim naše udruge kako se razvija i raste te kako teži izvrsnosti u profesionalnom i osobnom životu. Taj  tim čine naši zaposlenici, članovi i volonteri te su najvažniji  čimbenik rasta i razvoja naše organizacije.

Želja i ljubav krila su za velika djela.

 

Poligon za rast i razvoj

Smatram da su mladi često zakočeni  nametnutim ograničenjima i da im treba omogućiti poligon gdje mogu svoje ideje, želje, vizije i ambicije ostvarivati. Taj proces dio je učenja i razvoja mlade osobe bez obzira na krajnji ishod. Jedan od izazova jest posložiti organizaciju koja ima cilj, fokus i procedure a da pri tome ne koči već podržava razvoj mladih ljudi. Danas se usudim reći da smo na dobrom putu i da imamo prve rezultate tog rada i zato kažem da je 2017. godina bila godina sazrijevanja.

 

Pogled unaprijed

U 2018. godini čekaju nas nove prilike i izazovi. Prije svega se nadamo pozitivnim rezultatima napora učinjenih u protekloj godini, kao i napretku u dizajniranju i provođenju novih aktivnosti koje doprinose našoj zajednici.

Jedan od glavnih i strateški važnih izazova kao i prošle godine jest financijska održivost, s naglaskom na samofinanciranje. Projektni način rada koji trenutno imamo je dobro uhodan ali ne bi smio biti jedni način financiranja. Nadamo da će se početak 2018. obilježiti novi ugovori za projekte i da ćemo pojačati naš tim – ali i ostvariti i prve vlastite prihode.

Jedan od ciljeva jest i jačanje kulture organizacije i članstva koje će podržavati rad Udruge, kao i mladih snaga koji će kroz nju razvijati svoje ideje i vizije. Vjerujem i nadam se da će kasnije oni sa svojim iskustvom dalje podržavati druge i tako još jače utjecati na zajednicu – odnosno pokrenuti lavinu pozitivnih akcija u lokalnoj zajednici, što je i bio temelj našeg osnivanja 2012. godine.

 

Vlado Odribožić, predsjednik

Preuzmi godišnje izvješće za 2017.

Godisnje izvjesce 2017

Designed & Developed by ThemeXpert
hrHrvatski