Something awesome O nama

Stvaramo mlade lidere 21. stoljeća

Podržavamo mlade u razvoju i učimo ih da preuzmu inicijativu.

Pozitiva Samobor kreira i provodi programe usmjerene na razvoj vještina mladih i otkrivanje njihovih talenta, podučavajući ih kako da postanu aktivni građani i nauče preuzeti odgovornost. Želimo mladima dati korisne alate koji će ih motivirati da postanu intelektualno i fizički aktivniji, time ih razvijajući u u lidere 21. stoljeća.

Cilj holističkog pristupa razvoju naših programa i organizacije je uključiti djecu i mlade u zajednicu koristeći metode neformalne edukacije. Nastojimo usmjeriti mlade u aktivnosti koje im predstavljaju osobni izazov i kroz koje mogu stjecati nova iskustva.

Osjećamo se odgovornim preuzeti ulogu u održivom razvoju svijeta oko nas. Fokusirani smo na rad sa mladima koji će biti dovoljno snažni i kompetentni da donesu željene promjene i ostvare postavljene ciljeve za održivi razvoj svijeta.

Svakom provedenom aktivnošću nastojimo biti dosljedni našoj Strategiji i vrijednostima kako bi svladali izazove koji nas očekuju.

Iako nastala spontano, kao odgovor na potrebe građana grada Samobora, Pozitiva Samobor je odraz složenih i organiziranih procesa koji se odvijaju unutar same organizacije namjerno ili kao uzorak aktivnosti proizašlih iz neprekidnog prilagođavanja okruženju.

Jedan od njih je svakako i Strategija djelovanja Udruge koja je donesena 2015. godine nakon uspješno završenih faza strateškog planiranja i strateškog promišljanja.

Glavni elementi Strategije su struktura Udruge, njena temeljna područja djelovanja (volontiranje/aktivizam; neformalna edukacija; rad s mladima), međunarodna suradnja, monitoring i evaluacija provedbe te, najvažnije, osnovna dva programa koja obuhvaća su Održivo odrastanje i Tvornica uspjeha.

Naše djelovanje temelji se na ovim ključnim vrijednostima:

ZAJEDNIŠTVO

Podržavamo međusektorsku suradnju i interkulturalnu razmjenu, ojačavajući organizacije i pojedince.

PRISTUPAČNOST

Uvijek smo otvoreni za konstruktivne ideje, spremni pomoći u njihovoj realizaciji te uključiti sve zainteresirane.

MENTORSTVO

Učimo kako postati mentor, tražiti mentora te kako se obratiti za savjet i pomoć.

NAPREDAK

Kontinuirano izazivamo sami sebe kako bismo postali bolji. Svakodnevno radimo na razvijanju vještina svojih članova.