Uspješno provedena razmjena mladih Starting line

Uspješno provedena razmjena mladih Starting line

U Samoboru smo od 08. do 16.07. održali razmjenu mladih pod nazivom „Starting line“, koja je okupila sudionike iz 6 zemalja: Hrvatske, Slovačke, Poljske, Italije, Bugarske i Češke.

Glavni cilj projekta bio je razvoj osobnih i profesionalnih vještina mladih kroz sport. Sudionici su sami dizajnirali i proveli radionice utemeljene na sportskim aktivnostima, koje su bile fokusirane na razvoj specifičnih vještina kao što je postavljanje ciljeva, vještine vođenja, timski rad, komunikacijske i prezentacijske vještine i slično.

Osim sportskih aktivnosti, razmjena je imala i kreativan aspekt; sudionici su koristeći razne materijale dizajnirali i kreirali majice „Starting line“, od kojih su dio nosili sami sudionici u svrhu promoviranja i ostvarenja vidljivosti projekta u lokalnoj zajednici, a dio je korišten za javni događaj na kraju projekta.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kao javni događaj sudionici su organizirali humanitarnu utrku, čiji je cilj bio promicanje važnosti sporta i zdravog načina života u lokalnoj zajednici te prikupljanje sredstava za štićenike Udruge Nova budućnost.

Usprkos vremenskim neprilikama, utrka je uspješno održana te je, osim samih sudionika, okupila motivirane pojedince iz lokalne zajednice koji su nesebično doprinijeli ostvarenju cilja događanja. Od donacija je prikupljen iznos od 1100 kuna koji je uručen predstavnicima Udruge Nova budućnost.

U skladu sa specifičnim ciljevima Erasmus+ programa, ovaj je projekt doprinjeo razvoju ključnih kompetencija mladih, promovirao interkulturalni dijalog, socijalnu uključenost i solidarnost. Ime projekta – Starting line, osmišljeno je kao metafora koja pokazuje da je početna točka osobnog razvoja pojedinca baš kao početna crta maratona: točka na kojoj treba postaviti osobne ciljeve, znati svoje snage i slabosti, fokusirati se na ostvarenje svojih prioriteta te poštovati druge oko sebe.

Ovaj je projekt uspješan nastavak treninga za osobe koje rade s mladima „Moving youth“, koji je održan u Samoboru u kolovozu 2018. te koji je postavio čvrste temelje za rad s mladima kroz sport.