Radionica strateškog planiranja za suzbijanje diskriminacije

Radionica strateškog planiranja za suzbijanje diskriminacije

Vlatka Šalamun, stručna suradnica za društvene djelatnosti i razvojne projekte u Gradu Samoboru te Romina Galović, potpredsjednica i voditeljica projekata Udruge Pozitiva Samobor, 4. i 5. lipnja sudjelovale su u radionici strateškog planiranja u sklopu projekta “Mreža gradova i civilnog društva za suzbijanje rasizma i diskriminacije”.

Radionicu su u okviru imenovanog projekta organizirali Inicijativa mladih za ljudska prava, Kuća ljudskih prava Zagreb i Europska antirasistička mreža, u cilju unaprjeđenja mehanizama zaštite od diskriminacije i rasizma na lokalnoj razini kroz suradnju organizacija civilnog društva i gradskih uprava te razvoj strategija za promociju tolerancije i uključivosti. Projekt nastoji potaknuti međusektorsku suradnju u Republici Hrvatskoj te pružiti gradovima i organizacijama civilnog društva informacije i uvide u modele te pristupe i standarde za suzbijanje dikriminacije i rasizma.

 

Predstavnice Grada Samobora i Udruge Pozitiva pokazale su primjer dobre prakse suradnje između javnog i civilnog sektora za identificiranje najistaknutijih društvenih problema te učinkovitog odgovaranja na iste. Stjecanjem novih informacija i znanja sudionice su stvorile preduvjete za intenzivnije bavljenje pitanjima suzbijanja dikriminacije u lokalnoj zajednici.