Brod kao simbol zajedništva i Europske unije

Brod kao simbol zajedništva i Europske unije

Mladi iz 6 zemalja u okviru razmjene mladih “Sailing on CitizenShip” proveli su 8 dana u Samoboru učeći o Europskoj uniji, njenim značajkama i mogućnostima koje pruža.

Nakon stjecanja znanja i razmjene iskustava o realnostima njihovih zemalja u EU (i prilikom ulaska u EU), sudionici su svoje dojmove svakodnevno oblikovali izrađujući konstrukciju broda pod nazivom “CitizenShip”. Konstrukcija predstavlja sve što za sudionike znači Europska unija te simbolizira zajedništvo, toleranciju i budućnost.

Konstrukcija je izrađena od drveta po nacrtu Alexandru-Mariana Margineana, arhitekta iz Rumunjske, a uz kreativne ideje i sugestije ostalih sudionika. Obojena je na način da osim Europske unije, simbolizira i zemlje iz kojih sudionici dolaze.

Sudionici su konstrukciju izrađivali u prostoru Centra za mlade Bunker u Samoboru, ispred kojeg je i postavljena kako bi je zainteresirani posjetitelji mogli razgledati.

Nakon uspješne provedbe razmjene mladih i izrade konstrukcije, sudionici će oblikovati video koji okuplja sve njihove dojmove iz Samobora, koji će služiti za širenje projektnih rezultata i poticanja mladih da se uključe u Erasmus+ program.

Designed & Developed by ThemeXpert