Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Moja europska putovnica – prezentacija rezultata

February 16 @ 2:00 pm - 4:00 pm

Details

Date:
February 16
Time:
2:00 pm - 4:00 pm
Event Category:

Organizer

Pozitiva Samobor
Phone:
0952131411
Email:
ida@pozitivasamobor.hr

Venue

Bunker
Savke Dabčević 8
Samobor, 10430
+ Google Map
Phone:
01 4400 407
Website:
https://www.samobor.hr/bunker

Tražili smo ljude koji se smatraju avanturistima. One koji su očarani činjenicom kako je svijet ogroman i lijep, a različite kulture, običaji i šaroliki ljudi upravo ono što krasi taj svijet. Tražili smo one koji vole putovati i otkrivati nove stvari. I pronašli smo ih!

20 odvažnih klinaca uputilo se s Pozitivom Airlines na putovanje Europom i to sasvim besplatno te su u nekoliko mjeseci upoznali cijelu Europu – kontinent s tisućljetnom poviješću, bogatim kulturnim nasljeđem i krajolicima među najljepšima na svijetu.

Na našem putovanju upoznali smo se s Europskom unijom i njezinim mogućnostima, vrijednostima za koje se zalaže, europskim pravima te s različitim kulturama kroz zanimljive priče naših sugovornika. Razbili smo predrasude i stereotipe te stvorili brojna prijateljstva.

U nekoliko smo mjeseci ispunili svoje putovnice žigovima 28 zemalja, a sve spoznaje, doživljaje i mnoštvo uspomena objedinili smo u XXL putovnici koju ćemo ti predstaviti u Centru za mlade Bunker, 16.2.2019. (subota) u 14h.

Želiš li zaviriti u našu putovnicu i vidjeti gdje smo bili, koga smo upoznali i što smo naučili, pridruži nam se u Bunkeru i saznaj!
Pozivamo sve učenike, učitelje, odgajatelje, stručne suradnike, roditelje, tj. sve one koje zanimaju inovativne metode učenja o Europskoj uniji i njenim mogućnostima.

Nakon prezentacije slijedi prigodni domjenak i druženje.
—-
Moja europska putovnica projekt je financiran od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova koji je provela Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor. Ciljana skupina projekta bili su mladi s područja gradova Samobor, Sveta Nedelja i Zagreb. Ovim se projektom željelo povećati osnovno znanje sudionika o Europskoj uniji u geografskom, kulturološkom i organizacijskom smislu. Željeli smo informirati mlade o mogućnostima koje im EU nudi u području obrazovanja, osposobljavanja, sporta… Stvaranjem zajedničke europske putovnice razvijali smo osjećaj zajedničkog europskog identiteta te promovirali osnovne europske vrijednosti.