Zaboravi moje, tvoje, sve zastave i boje

Zaboravi moje, tvoje, sve zastave i boje

Ponovno tragamo za  mladim kreativcima koji su željni promjena u društvu! 

Želiš li proaktivno i kreativno provesti slobodno vrijeme i pomoći vršnjacima? Želiš li biti dio kreativne priče koja će pomoći djeci da se čuje njihov glas? Voliš li kazalište i glumu? Ekspert si za računalne programe? Imaš manje od 15 godina? 
Ako si barem na jedno pitanje odgovorio s DA, ti si osoba koju tražimo!  Priključi se projektu Zaboravi moje, tvoje, sve zastave i boje i sudjeluj u kreiranju digitalne slikovnice o prevenciji nasilja nad djecom.

O projektu

Projekt „Zaboravi moje, tvoje, sve zastave i boje“ usmjeren je na podizanje svijesti o problemu vršnjačkog nasilja te promicanje različitosti među djecom. Ciljevi projekta koji se odnose na osnaživanje djece za analiziranje i kritički odnos prema nasilju te upoznavanje vlastite otpornosti ostvarit će se putem interaktivnih radionica uz primjenu dramskih tehnika i metoda. Projekt je namijenjen djeci u dobi do 14 godina koja će povećati svijest o problemu nasilja, usvojiti strategije nenasilnog rješavanja sukoba, unaprijediti sposobnost praćenja i kontrole vlastitog ponašanja u funkciji odgovora na socijalna očekivanja. Djeca će uz podršku voditelja kreirati novi inovativni alat – digitalnu slikovnicu koja će ostvariti dugoročan učinak implementacijom na daljnje projekte i programe za suzbijanje nasilja među djecom.

Radionice

  1. Vršnjačko nasilje (5 radionica): Radionice temeljene na metodama neformalne edukacije (diskusija, igra uloga, simulacija, kreativno izražavanje) usmjerene na upoznavanje s osnovnim pojmovim vezanim uz razumijevanje i prevenciju vršnjačkog nasilja.
  2. Forum kazalište (5 radionica): radionice temeljene na tehnici kazališta potlačenih usmjerene na razvijanje dijaloga namijenjenog promjeni društvenog odnosa
  3. Digitalna slikovnica (5 radionica): radionice usmjerene na poticanje kreativnog izražavanja kroz primjenu informacijsko – komunikacijske tehnologije kao prikaza oblikovane forum priče.

Voditeljice

Lana Jager, učiteljica razredne nastave i Sara Jager, psihologinja, volonterke su Udruge za održivi razvoj Pozitiva Samobor s višegodišnjim iskustvom u formalnoj i neformalnoj edukaciji. Autorice su i koordinatorice lokalnih projekata te sudionice Erasmus+ razmjena mladih.

Početak

Predviđeni početak radionica je u rujnu 2020. u prostorima Udruge za održivi razvoj Pozitiva Samobor.

Informacije i prijave

lana@pozitivasamobor.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Designed & Developed by ThemeXpert